camping Manínska tiesňava
33,00 EUR
825,00 CZK
Slovensko, autocamping Manínska tiesňava, Považská Bystrica - Považská Teplá, 017 01
camping Manínska tiesňava
Krajina: Slovensko
Kraj: Trenčiansky
Okres: Považská Bystrica
Mesto / obec: Považská Bystrica
Typ objektu: Kemp
ID objektu: 826
V severozápadnej časti Strážovských vrchov, 6 km od Považskej Bystrice medzi Veľkým Manínom (891 m.n.m.) a Malým Manínom (812 m.n.m.) sa nachádza prekrásny vápencový kaňon Manínska tiesňava, ktorý je najužším skalným kaňonom v strednej Európe, cez ktorý je vybudovaná cesta. 
 

 

 

 

Camping Manínska tiesňava poskytuje ubytovanie v nových 2, 4 a 5 lôžkových zrubových chatkách v celkovej kapacite 59 lôžok a miesto na stanovanie s kapacitou 25 miest pre stany a karavany.
Každá chatka má vlastnú terasu s vonkajším posedením, parkovacie miesto pri chatke za poplatok.
4 a 5-lôžkové chatky sú vybavené i chladničkou. 
Miesto na stanovanie má kapacitu cca 25 miest pre stany a karavany, ktoré sú vybavené elektrickými 16A prípojkami. Pre karavany je k dispozícii dopĺňanie pitnej vody, výlevka na chemické WC, ako aj výpust na odpadovú vodu.
Campig Manínska tiesňava ponúka svojim hosťom možnosť využívania kuchynky so základným vybavením (2x dvojplatnička s drezom, rýchlovarná kanvica, chladnička, hrnce, taniere), zrekoštruovaná umyváreň s WC a so sprchami s teplou vodou dostupnou 24 hodín denne bez dodatočných poplatkov a spoločenskú miestnosť s možnosťou zapožičania spoločenských hier a športových potrieb.
K dispozícii je i asfaltové ihrisko.
V areáli sa nachádza bufet so základnou ponukou vysmážaných a raňajkových jedál, alko a nealko nápojmi a výborným čapovaným pivkom. V bufete aj na recepcii je možné platiť platobnými kartami. 
Bezplatne je možné zapožičať si prenosný gril, v priestoroch kempingu sú pre hostí vyhradené dve ohniská s posedením, prenosné ohnisko s grilom je možné zapožičať za poplatok.
Osvieženie poskytne prameň s celoročnou teplotou 15° a nádrž s prírodnou vodou.
 
Okrem športových aktivít, ktoré sa dajú uskutočniť v areáli campingu je i v okolí dostatok ďalších možností pre rôzne športové a iné aktivity.
Okolie je ideálne na turistické výlety v pohoriach Javorníkov a Strážovských vrchov, kde sa nachádza množstvo značených turistických trás rôzneho stupňa náročnosti. Medzi obľúbené patrí hrebeňovka Javorníkov, prípadne výstup na Strážov či Kľak v Strážovských vrchoch.
Vynikajúce možnosti pre horolezectvo ponúkajú Súľovské skaly a oblasť Manínskej tiesňavy.
V okolí sa nachádza niekoľko voľne prístupných jaskýň, k najznámejším patrí Partizánska jaskyňa (počas SNP slúžila ako úkryt partizánom) a Jaskyňa pod Černokňažníkom.
Nájdete tu i množstvo cyklotrás rôznej náročnosti, na ktoré si priamo v areáli kempu môžete požičať elektrickú kolobežku, alebo e-bike.
V blízkom aj širšom okolí sa tiež nachádza množstvo kostolov, kaštieľov, ako aj starovekých hradísk. 
Len 2 km od areálu campingu sa nachádza súkromný rybolovný revír s osádkou trofejných kaprov i jeseterov.
 
V prípade otázok ohľadom zabezpečenia aktivít v okolí nás neváhajte kontaktovať - radi vám poradíme a pomôžeme.
 
 

   názov: camping Manínska tiesňava
   adresa: Považská Bystrica - Považská Teplá, 017 01 
   telefón:  
   mobil: +421 903 176 464 , +421 907 185 377
   fax:  
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
   www: www.maninska.sk
   gps: 49°08´38.2" x 18°29´49.6"
   fb: www.facebook.com/maninska/

 

No reviews for house
Please past text to modal