vinárstvo Baynach Bojničky
1,00 EUR
25,00 CZK
vinárstvo Baynach, Bojničky 54, 920 55
vinárstvo Baynach Bojničky
Krajina: Slovensko
Kraj: Trnavský
Okres: Hlohovec
Mesto / obec: Bojničky
Typ objektu: Vinárstvo
ID objektu: 972

 

Vinárstvo BAYNACH pokračuje v historickej tradícii výroby vína v regióne, avšak v novodobej histórii  je nasledovníkom firmy  Réva Bojničky, a.s., ktorá pôsobí na slovenskom trhu od roku 2000.

 

 

 

Bojničky sú vinohradnícka obec  v okrese Hlohovec patriaca do Malokarpatskej vinohradníckej oblasti ležiaca  na ľavej strane Váhu, v malebnom objatí posledných Inoveckých kopcov. Oblasť ktorá sa tiehne od mesta Hlohovec až po obec Šintava je známa takmer 1000 ročnou históriou pestovania viniča a spracovania vína.
Spoločnosť Reva Bojničky,a.s. bola založená v r. 2000 ako spoločný podnik, ktorý spracovával hrozno z vinohradov z tejto historicky známej a kvalitou výnimočnej oblasti. Oblasť je síce administratívne zaradená do Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, ale z hľadiska pôdno klimatických podmienok prevládajú sprašové pôdy s vyšším obsahom vápnika, oproti bridlicovému podložiu v Karpatoch. V období do roku 2012 spoločnosť spracovávala a vyrábala víno pod trhovým označením totožným s názvom spoločnosti, postupne sa však vína z produkcie vinárstva vytratili z trhu a výroba bola utlmená, čiastočne aj z dôvodu zásadných zmien na trhu a zvýšenia konkurencie.
Zdroj kvalitnej suroviny hrozna pochádza z malebných vinohradov v katastri obce Bojničky (výmera 56 ha), z ktorých väčšina je novo rekonštruovaná. Vinohrady sú vysadené v troch lokalitách – vinohradnícke hony Damašky, Homole a Bakšajka.  Najpozoruhodnejší je hon Homole, s unikátnymi terasovými svahmi, ktorých kolorit je najmalebnejší pri slnečnom východe.
Odrodová skladba je tvorená osvedčenými odrodami valorizujúcimi lokálne prírodné  podmienky z ktorých vynikajú odrody najmä Tramín červený, Rizling rýnsky, Rulandské biele i modré, Alibernet. Sortiment a ponuka vín vychádza z odrôd, ktoré sa pestovali v minulom storočí a môžeme ich tak označiť za tradičné drody regiónu Hlohove-Šintava (PONDUS).
Pri spracovaní vína sa kladie dôraz na čo najmenší počet nevyhnutých technologických zásahov, čo v konečnom dôsledku prináša vínam bohatú chuťovú plnosť a dlhovekosť. Naše vína sú vyrábané bez látok označovaných ako alergény (výnimkou je len SO2).
 


 

 

 

 

 

 

V našich priestoroch pravidelne organizujeme svadby, rodinné a narodeninové oslavy, degustácie vína z našej vinnej pivnice. V septembri 2023 sme pre vás pripravili letnú terasu so záhradou ideálnu na organizáciu záhradnej svadby alebo garden party. Toto netradičné miesto, ideálne na trávenie výnimočných rodinných chvíľ, sa nachádza v známej vinohradníckej obci Bojničky. 

Ubytovacie kapacity aktuálne nemáme k dispozícii, avšak vieme riešiť cez spoluprácu s hotelom v Hlohovci, pričom my vieme zabezpečiť dopravu Hlohovec – Bojničky.
 
 
 

 

 

Reštauračné kapacity priestorov – máme k dispozícii až 3 priestory :
1) reštauračná časť s kapacitou do 45 osôb
2) veľká sála s kapacitou do 90 osôb
3) vonkajší prestrešený priestor – „atrium“ s kapacitou do 60 osôb (tento priestor je vhodný hlavne v letnom období)
K dispozícii je tiež plne vybavená kuchyňa.
Naše služby spočívajú hlavne v ad-hoc eventoch, firemných seminároch, čo sa týka nefiremných podujatí tak samozrejmosťou sú i svadby, oslavy a podobne.
 
Degustácia vín v prostredí nášho vinárstva „Baynach“ je spojená s odborným výkladom nášho vinárskeho majstra. Ochutnajte, spoznajte a preverte svoje chuťové kalíšky alebo sa len potešte chuťou výborného vína priamo u domáceho vinára.
Súčasťou našich ponúk sú aj vinohrady v katastri obce Bojničky, ktoré náš partner pestuje na malebných terasách o výmere 55 ha. Práve preto vieme zabezpečiť aj aktivity priamo vo viniciach. Prepojte naše skvelé víno s chutnou gastronómiou a vkusným štýlovým prostredím.
 
 
 

 

 

Naše vína si môžete zakúpiť priamo vo vinárstve, počas degustácií, alebo i na vinárskych akciách.
Naše produkty môžete zakúpiť aj v sieti našich obchodných predajcov : https://www.baynach.sk/sk/stranka/predajne-miesta 
Samozrejmosťou je nákup vína cez náš e-shop. 

 

 

   názov: Vinárstvo Baynach Bojničky
   adresa: Bojničky 54, 920 55
   podoblasť / oblasť: Malokarpatská vinohradnícka oblasť
   región: Hlohovec
   GPS: 48.384062° x 17.796466°
   e-shop: www.baynach.sk/sk/stranka/e-shop
   všeobecné info - kontakt: +421 33 730 15 62 , +421 903 413 589
   ubytovanie - kontakt:  
   degustácie - kontakt: +421 903 413 589
   e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.  , Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 
   www: www.baynach.sk
   fb: www.facebook.com/Baynach.sk
   odkaz na ubytovanie:  

 

 

 
No reviews for house
Please past text to modal